fbpx

Moet ik dit doen?

We zijn aan het einde van het schooljaar en zo kwam het dat een klant van mij belde met de vraag een extra gesprek te willen, wat natuurlijk kan. Want, ze was helemaal aan het einde van haar latijn, nog twee weken en de vakantie stond eindelijk voor de deur. Maar hoe deze twee weken te overleven…

Afscheid groep 8, twee verjaardagen, een man die een paar dagen weg is met vrienden (dat stond al maanden gepland) een uitdagende training op het werk en een buurt zomer BBQ feest… hoe dan?

Ik hoor het wel vaker: gewoon doorgaan, dan haal ik het wel tot … de zomer, het einde van de week, de vakantie of zelfs het einde van de dag.

Je haalt het inderdaad wel, maar wil je het met je tong op de knieen, in bijna overspannen toestand, waarschijnlijk ook niet echt in jouw gezellige versie van jezelf?

Zou je ook andere keuzes kunnen maken waardoor je niet alleen maar hoeft te ademen, maar wellicht ook nog (een beetje) kan genieten? Zou het kunnen dat als je het net even anders aanpakt, je iets meer vrijheid of minimaal meer rust in de drukte ervaart?

Ik hoor vaak een waslijst aan dingen die moeten en niet anders kunnen… maar als je goed kijkt is dat dan waar?

Is het echt waar?

Uit mijn ervaring blijkt dat de meeste onder ons dénken dat alles nu moet en super urgent is. Gedachten gaan met je aan de haal: ‘dat kan ik niet maken’, ‘dan loopt alles in het 100…’ het zijn gedachten en voelen als waarheden maar zijn niet waar! En daar kom je dus pas achter als je het uitprobeert.

DIT moet ik doen
Dit MOET ik doen
Dit moet IK doen

Snap je ‘m? 🙂

Andere blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *