fbpx

Schrijven als tool

Het mag duidelijk zijn dat ik naast interviewer en schrijver ook coach ben.

Ik maak ontzettend graag gebruik van schrijven als tool om jezelf beter te leren kennen. Als je jezelf kent, kun je keuzes maken die bij je passen. En als je keuzes maakt voor jezelf, in plaats van om de behoeften van anderen te in te vullen, word je een blijer mens.

Schrijven kun je ook gebruiken om die talloze gedachten die in je hoofd tetteren te onderzoeken en wellicht om te buigen naar positievere versies.

Het is namelijk niet waar wat jouw ondermijnende gedachten jou allemaal vertellen (dit is onderzocht).

Schrijven helpt ook je drukke hoofd tot wat meer stilte te manen en prioriteiten te stellen.

Een blije klant (waardoor ik weer blij ben) verwoorde het zo:

“Ik vond schrijven de laatste tijd een soort van herontdekking. Het was vroeger belangrijk voor me, maar was dat vergeten. Ik heb ontdekt dat ik het nodig heb. Zelfs op dagen dat ik denk dat ik het niet nodig heb. 

Het is zo fijn om zowel alle negatieve dingen als positieve dingen op te schrijven. Het geeft me meestal meer rust in mijn hoofd. En soms komen er dingen naar boven die me verrassen. 

Goede en minder leuke dingen. Altijd goed om te ontdekken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *