fbpx

Geklapte dromen

Ik las dat 20% van de mensen met lood in hun schoenen naar het werk gaat. Dat is best veel. TNO heeft onderzocht dat één op de zeven werkenden last heeft van burn-out klachten.

Dat zijn 1,3 miljoen mensen. Ik heb er een paar mogen begeleiden in mijn praktijk. Die dus last hadden van klachten, dat is wat anders dan 100% thuis zitten met een burn-out (even voor de duidelijkheid).

In mijn ervaring voelen mensen zich vaak in een spagaat zitten omdat ze in een werksituatie zitten waar ze zich niet goed voelen en tegelijkertijd in hun hoofd allerlei redenen bedenken waarom ze er ook niet weg kunnen.

Omdat ze te oud zouden zijn, of juist te jong met te weinig werkervaring. Vanwege het ontbreken van de juiste opleiding. Of vanwege hypotheek en andere financiële verplichtingen waardoor zekerheid in loon te belangrijk is.

Het lijkt onmogelijk weg te gaan, al is dat daadwerkelijk over het algemeen bijna nooit zo.

Dan kom ik toch weer bij mindset. Is het waar? Is het echt waar? Kan je ook anders denken, daardoor anders voelen, en daardoor anders handelen.

Dat betekent niet dat de uitkomst is je baan opzeggen, na onderzoek zie je misschien allemaal mogelijkheden waardoor je met plezier naar je werk kunt.

Het kan ook wel betekenen dat je je baan opzegt, tegen al je angsten in…

Velen zullen daar in de vakantie die voor de deur staat over nadenken. Dan wil ik graag meegeven, ga niet automatisch mee in alle gedachten die je hebt en die in je hoofd spelen! Soms zetten die je op het verkeerde been!

Durf jezelf te bevragen en durf vooral te voelen.

Het vergt moed, maar het kan wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *