fbpx

Expressie is de remedie tegen depressie

Afgelopen maandagavond was bij Eus’ Boekenclub Francine Oomen te gast. De bekende auteur die talloze ‘Hoe overleef ik…’ boeken schreef voor tieners. Haar laatste boek: “Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel’, spreekt ze de volwassen geworden lezer aan van de serie.

Francine gelooft dat de mens geen mono-mind maar een multi-mind heeft; stemmen in het hoofd die met elkaar communiceren. Door met die stemmen te werken, door ze op te schrijven, ben je heilzaam bezig. Je reflecteert op je gedachten en gevoelens.

Daarom komt Francine nu ook met een ‘journal’, met de toepasselijke naam: ‘Hoe overleef ik zonder journal.’ Nou niet dus… En ik onderschrijf dat maar eens.

Schrijven; het bevragen van innerlijke delen, gevoelens benoemen, lijstjes maken van dromen en verlangens. Kortom: schrijven. Het is heilzaam, het is absoluut een remedie tegen nare gedachten en gevoelens en daaruit voortvloeiend gedrag. Het is ook nog leuk, effectief, gratis, gezellig, uitdagend etc. etc.

Ben jij benieuwd om jouw eigen doemdenker, creatieveling, perfectionist, wegloper, angsthaas, durfal, schreeuwlelijk en enthousiasteling te leren kennen.

Ze hebben zo allemaal hun eigen expertise en zijn er uiteindelijk voor bedoelt jou te behoeden voor … gevaar, een nederlaag, een rotgevoel. En om je te helpen je mooiste zelf te durven en mogen zijn.

Het journal van Francine bevat allemaal vragen, opdrachten en uitdagingen die jou stimuleren tot zelfonderzoek en zelfkennis. Ik raad je dit of een ander journal (dagboek/schrift/cahier/notebloc) zeker aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *