fbpx

De zinkende walvis

Zo noemt Francine van Oomen de doemdenker en zwartkijker in haar zelf.

Voor wie het niet weet, ze is een bestseller auteur van oa de serie boeken: ‘Hoe overleef ik…’. Ze heeft talloze prijzen gewonnen en meerdere van haar boeken zijn verfilmd.

Ze heeft net een nieuw boek in de serie afgeleverd voor de doelgroep (jong) volwassenen. Eerdere boeken uit de serie waren voor kinderen.

Lees het artikel van 9 september in het Volkskrant Magazine, auteur Eva Hoeke, voor meer informatie en omdat het een geweldig artikel is!

Ze zegt in het VK magazine dat ze geloofd dat de mens geen mono-mind maar een multi-mind heeft; stemmen in het hoofd die met elkaar communiceren.

Francine: “Door op te schrijven wat de Walvis allemaal denkt, door hem te laten vertellen waar hij allemaal bang voor is, werk ik erdoorheen.”

Dit is een van de technieken waar ik ook veel mee werk, schrijven, bevragen van innerlijke delen. Want naast de doemdenker is er vast ook een perfectionist, een wegloper, een angsthaas, een durfal en een schreeuwlelijk.

Ze hebben zo allemaal hun eigen expertise en zijn er uiteindelijk voor bedoelt jou te behoeden voor … gevaar, een nederlaag, een rotgevoel.

Toch hebben ze het niet altijd bij het rechte eind.

Wil jij ook eens kennis maken met jouw innerlijke delen? Het is heel leuk! Een ontdekkingstocht in jezelf.

Leuk… vooral schiet je er veel mee op. Als Francine mee was gegaan in al die stemmen en gedachten was ze nooit bestseller auteur geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *