fbpx

Aardige mensen schelen een dag

Het is al weer weken geleden dat ik verscheen op sociale media. Ik had een pauze vanwege de geweldige reis die ik gemaakt heb door Thailand, Cambodja en Vietnam. Terug thuis is het heerlijk om mijn vrienden en familie weer te zien. Ik had geluk met het weer afgelopen weekend, volop zon in het zuiden.

Vanochtend tijdens mijn wandeling in Amsterdam, dat doe ik hier en daar en waar ik maar ben, kwam ik een dame op leeftijd tegen. Ze heeft knal rood henna geverfd haar en loopt met een stok. Ze kijkt nieuwsgierig de wereld in en begint dan ook meteen met een praatje.

De regen. Die houdt nog even aan, maar het wordt vast snel lente. Ik maak haar een compliment of haar weelderige knalrode krullenbos en dat mijn moeder ook die henna kleur draagt.

“Ja”, zegt ze, “dat was een hele generatie lang de mode en als je er eenmaal aan begint kom je er niet meer van af.”

“Ja”, knik ik instemmend. Ook mijn moeder blijft doorgaan met henna.
“De werkzaamheden zijn eindelijk achter de rug hé, de Kinkerstraat is er van opgeknapt vind je niet? En heb je de nieuwe HEMA gezien?”

“Nee, eigenlijk nog niet”, zeg ik.

“Moet je zo maar eens langs gaan, het lijkt veel groter. Is een leuke winkel ook. Ik kom er graag en vaak”.

“Ja”, zeg ik. “Het is ook mijn favoriet”.

De winkel die ik mis in het buitenland. Hoewel ik de 7-Eleven ook wel hier zou willen hebben. Het is een bekende (mini) supermarkt waar ze ongeveer alles verkopen. En in Thailand kom je er om de 400 meter eentje tegen.

We nemen afscheid en ze zegt: “Weet je ik ben al boven de 80 en elke dag dat ik een aardig mens tegenkom, scheelt dat een dag.”

“Ja” zeg ik, “dat is fijn, aardige mensen.”

“Ja” zegt ze: “scheelt een dag!”

amsterdam uitzicht

Andere blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *