fbpx

Kies voor jezelf!

Op het terras in het zonnetje met een kop geweldige cappuccino luisterde ik dit telefoongesprek af:

“Hey lieverd, weet je waar ik ben? Ik had een waardeloze nacht want Luit heeft heel de nacht liggen spoken. Vanochtend bedacht man lief toch thuis te werken, met andere woorden: jij moet weg met Luit. Ik snel een yoga-klasje geboekt.

In een ratrace verzeild geraakt want in bad, ontbijt, aankleden, ik ook nog een douche nou ja, je kent het allemaal wel om op tijd bij de opvang te zijn. Besluit Luit op het laatste moment nog even te poepen, mag ik weer verschonen.

Man ongeduldig, ik al volledig overprikkeld. Fiets ik naar de kinderopvang langs een koffietent en ik denk echt – fakkit! Ik ga het allemaal helemaal niet doen. Luit stalt zijn auto’s op het bankje in de zon. Ik bestel een babyccino en een cappuccino en nu bel ik jou, met mijn gezicht in het zonnetje. Geen yoga, geen opvang, even niks.”

Kies voor jezelf

Ik wilde haar bijna complimenteren met deze goeie ‘ik kies voor mezelf’ actie’. Ik wil voorstellen om elke dag een ding te doen helemaal en alleen louter voor jezelf, of juist iets niet te doen, dat kan ook. Al is het maar iets kleins. Iets waar je blij van wordt!

Dus mocht je een hekel hebben aan dat rondje hardlopen… maar je doet het omdat het goed is voor je gezondheid en je erna wel goed voelt is dit toch niet de juiste actie.

Ik pleit voor iets waar je meteen al helemaal blij van wordt als je het jezelf zou gunnen. Van de afwas laten staan en die taak overdragen aan een ander om zelf een half uur RTL Boulevard te kijken, tot je fiets pakken om een rondje te gaan rijden. In bad gaan en de yoga klas afzeggen, of juist een yogaklas boeken en daarna een kop thee drinken in de kroeg (of wijn).

Probeer het eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *