fbpx

Ik help vrouwen bij het ontwikkelen van positieve denkpatronen.  Hierdoor leer je keuzes te maken die beter bij je passen. Luister niet meer naar de ondermijnende, strenge stemmen in je hoofd, leer hoe positieve gedachten en daarmee positieve gevoelens jou leiden naar een mooier, vervullender, energieker leven!

De afgelopen jaren heb ik vele vrouwen mogen interviewen over en/of begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling, levensvragen en life events.

Ik heb vrouwen gesproken en/of begeleid bij verslavingen, ziekten, (gebroken) liefdes, verdriet. Ik hoorde over slaapproblemen, conflicten op het werk, negatieve gedachten en gevoelens, depressies en neerslachtigheid. Ik heb veel gehoord over het niet hebben van tijd, niet het gevoel te hebben dat je in je eigen leven de hoofdrol speelt, over eenzaamheid en moeite met de juiste rol te vinden binnen het gezin. Ik sprak over nare gebeurtenissen van vroeger die ineens de kop weer opstaken.

Kortom; er speelt van alles in een mensenleven.

En dan speelt er van alles en kom ik jou vertellen dat ondanks dat alles jij je evengoed beter kunt voelen. Dat je keuzevrijheid hebt. Dat je negatieve gedachten kunt veranderen in positieve gedachten.

Herken jij je in het volgende?

Dan is het tijd om er iets aan te doen!

Ik heb ontzettend goed nieuws, dat kan namelijk op een leuke, niet tijdrovende, creatieve manier. En dan moet het mooiste nog komen, je kiest dan voor BLIJVENDE verandering en je leert hoe je het op jezelf kunt toepassen mocht je weer in de valkuil van te druk, te veel, te negatief zijn gevallen.

Meike Bartels, geluksprofessor

Meike Bartels, Hoogleraar Genetica en Welzijn van de Vrije Universiteit staat bekend als ‘geluksprofessor’ en deed onderzoek naar geluk. In een interview met de Volkskrant zegt ze het volgende: “Geluk is voor iedereen anders, maar het komt neer op goed voelen en goed functioneren. Je voelt je het beste, als je zo dicht mogelijk bij je biologie blijft.”

In mijn vertaling, je voelt je het beste als je doet wat het beste bij je past en jezelf niet steeds afkeurt en afwijst.

Bartels vervolgt: “Maar dat doen we niet altijd, omdat de maatschappij ons dingen oplegt of omdat we iets denken te kunnen waar we niet goed in zijn. Dus hoe beter je jezelf kent, hoe gelukkiger je bent. Een persoonlijkheid die van stabiliteit en voorspelbaarheid houdt, wordt van andere activiteiten gelukkig dan een sensatiezoeker. Er is geen perfect profiel dat steevast leidt tot een hoge score op een gelukschaal.”

Kleine aanvulling van mij. Ik denk dat we wel weten waar we goed of niet goed in zijn, maar het niet willen accepteren. Daar komt nog bij dat we vanuit please gedrag naar partner, gezin, leidinggevenden, sociale groepen en wie al niet meer, ons anders voordoen dan we zijn en dus dingen gaan doen die we niet willen of waar we inderdaad niet goed in zijn. En dan nog om het af te ronden: we zijn te streng voor onszelf. We kampen met ontzettend veel oordelen, negatieve gedachten en afwijzing naar onszelf toe als we een keuze maken die we juist ten voordeel van onszelf willen inzetten.  

Mijn trainingen en individuele coaching trajecten gaan uit van het idee van Bartels dat je geluk kunt trainen:

Jij hebt behoefte aan een personal trainer geluk, maar gun jij het jezelf ook?

Daar komen de negatieve gedachten alweer in je hoofd:

Zou je niet eens van die negatieve, beoordelende, ondermijnende stem af willen komen? Want die laat zich erg vaak horen en niet alleen nu, als het gaat om te kiezen voor een training waar je écht beter van wordt.

Op alle vlakken in je leven, als jij iets wil bereiken, als jij naar de toekomst kijkt, als jij aan het werk bent, in gezelschap, met de kinderen, met je partner, die stem die blijft maar tetteren: niet goed, kan beter, moet sneller…. Snap je wat ik bedoel?

Ik kan niet in jouw hoofd kijken maar ik weet dat iedereen met die negatieve mindset heeft te maken en ik weet gelukkig ook dat je dat kunt veranderen naar een positieve mindset wat jou (en je omgeving) veel gaat opleveren!

Want transformeer je negatieve gedachten naar positieve gedachten, transformeer je daarmee je gevoelens. En vanuit een positief gevoel is het vele malen makkelijker je leven in lijn te brengen met wat je verlangt.

Na mijn jarenlange ervaring heb ik gemakshalve een top 7 gemaakt waarvan ik denk dat het de kern-issues zijn waar wij mee moeten dealen.

Iedereen is uniek, voor iedereen zijn problemen anders, liggen ze op een ander levensgebied, maar toch denk ik dat er overeenkomsten zijn.

Lees even mee:

Het kan dus anders!

Wat nou als je er gewoon eens helemaal voor gaat. Voor jezelf. Weet je dat je als gratis bijkomend voordeel een leuker mens zult zijn voor je omgeving? Minder gestrest, minder moe, minder gehaast? Meer in contact, vrolijker en met veel meer energie.

Weet je dat je er juist veel liever, geduldiger, blijer en vrolijker van wordt als je werkt aan je mindset. Als je leert wie je bent en welke keuzes je kunt en ook durft te maken als je gewoonweg jezelf mag zijn?

Frauke schrijft

Waarom zou je samenwerken met mij?

Ik heb ontzettend veel ervaring in zowel het begeleiden als het interviewen van vrouwen met allerhande issues.

Ik was al coach toen het woord “coach” nog niet eens bestond, wat dat betreft ben ik van het ouderwetse soort.

Ik ben geen marketeer! Ik werk niet met AI (dat lijkt me vreselijk dat ik zelf mijn teksten niet meer zou schrijven), niet met filters, ik maak het niet mooier dan het is.

Als je maar graag genoeg wil; tegenwoordig heet dat manifesteren, dan komen al je dromen uit: onzin.

Als je iets wil bereiken, als je iets wil veranderen moet je er iets voor doen!

Beetje visualiseren (mooie tool, dat wel) is echt bij lange na niet voldoende.

Ik vraag echt commitment, ik kies voor werkelijke verbinding. Ik werk NIET met een team, dus je appt/mailt/belt met mij.

Je krijgt antwoord, een eerlijk antwoord, dus je moet tegen een stootje kunnen. Je moet echt willen.

Beschikbaar zijn, verbinding, openheid en plezier zijn mijn belangrijkste waarden in het leven. Wat is dat voor jou?

Ben jij toegewijd én wil je een paar dingen structureel veranderen in je leven? Dan kun je samenwerken met mij.

“Ik wilde nooit stil staan bij mijn gevoelens (te eng denk ik). Maar op deze manier lukt het me wel bij mijn gevoelens te komen, zonder dus allemaal gepsychologiseer en gedoe. Omdat het moment bij jezelf ligt, en je niet meteen feedback krijgt, word je juist niet gestuurd in een bepaalde richting. Ik heb dus echt ervaren dat het mijn eigen intuïtie is die spreekt en niet die van een coach.”

5/5

Irene

Marketeer

Even over deze laatste feedback, want ik was daar zo blij mee. Precies waar ik voor sta. Ik kom even met een beroemd schrijver van boeken mét een levensles (of meer dan één) Paulho Coelho:

“Wat is een meester? Het is niet iemand die iets onderwijst, maar iemand die een leerling inspireert zijn best te doen de kennis te ontdekken die hij al bezit in zijn eigen ziel.”
 
“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”, is de belangrijkste spreuk van Socrates, ben ik het ook volledig mee eens.

Ik geloof er in dat als je jezelf beter leert kennen, je beter weet welke keuzes bij je passen. En leef je naar de keuzes die bij je passen, ben je simpelweg gelukkiger. Dat is dus de tegenhanger van leven naar dat wat anderen van je verwachten. En het is de tegenhanger van je oren laten hangen naar je negatieve, ondermijnende gedachten, (lees: getetter en geschreeuw, namelijk nogal overheersend) in je hoofd.

welke overtuigingen houden jou tegen

Lili Jung

Lili Jung, een bekende psycholoog, zit aan het einde van haar leven en haar is gevraagd wat ze heeft geleerd van het leven. Lili Jung antwoord daarop: “Ik geloof dat het de bedoeling is van het leven dat iedereen doet waar hij of zij zelf gelukkig van wordt, maar daarvoor is het wel noodzakelijk dat je scherp krijgt wie je zelf bent.”

Ze vervolgt: “Voor mij staat tegenover de vrijheid om je eigen pad naar geluk te gaan de plicht uit te zoeken wie je echt bent. En de verantwoordelijkheid om daar zo zuiver mogelijk in te zijn. Dan krijg je vanzelf de mensen om je heen die je nodig hebt. Pas dan kunnen we als mensen een verbindend geheel met elkaar vormen. Maar veel mensen weten niet wie ze zijn.”

Een aanvulling vanuit mijn ervaring met het werk dat ik mag doen; je trekt dan niet alleen de mensen aan die je ‘nodig’ hebt, maar ook de dingen, situaties en ervaringen die je ‘nodig’ hebt voor een vervullender, blijer leven!

Dus, wil jij een plezieriger leven, komt het uiteindelijk daar op neer?

Werk dan samen met mij!

Alleen als je daadwerkelijk wil veranderen, alleen als je commitment met mij aandurft te gaan.

Als jij het gevoel hebt dat er meer in jouw UNIEKE leven moet zitten, ga dan op zoek. Naar jezelf. Wie je bent, wat je wil. Leer de keuzes te maken die echt bij je passen en doe het niet voor minder. Want dat hoeft dus niet. Leer te werken met je mind, leer positiever denken en in het leven staan.

Veelgestelde vragen

Ik zie dat anders. Ik geloof oprecht dat alle antwoorden al in jezelf zitten, dat het alleen een opgave is om erbij te komen. Waarom is dat lastig? Omdat je hoofd er door heen loopt te roepen. Het hoofd wil liever geen verandering, die wil liever in de comfortzone blijven.

Een therapeut werkt over het algemeen met heel veel vragen, met praten, onderzoeken van het verleden en vooruitkijken naar de toekomst.

Ik doe het met wat er is, wat er al in jou leeft. Dat is niet te vergelijken. Ik ben eigenlijk bezig jou te helpen vinden wat je zoekt. We kunnen altijd afspreken om te kijken of het iets voor je is.

Deze training is daar niet geschikt voor, althans alles kan natuurlijk als je het maar wil, maar de training heeft veel persoonlijke momenten in zich, is dus op maat.

Om zo veel mogelijk vrouwen te kunnen bereiken werk ik ‘op afstand’. Dat scheelt gewoon veel tijd.

Ja, dat kan, maar dan moet je je niet voor deze training aanmelden.

Omdat ik werk met vrouwen die in hun privé te kampen hebben met verschillende dingen, dat kan van alles zijn zoals ik je al schreef. Over het algemeen willen ze dat geheim houden, en terecht.

Daarnaast vraag ik weer niet zo vaak een review, ik vertelde je al dat ik nogal van het ouderwetse soort ben. Ik heb jarenlang zonder titel, vanaf mijn keukentafel of een tafel in de kroeg vrouwen succesvol gecoacht, toen kreeg je bloemen of een enorme kroel van een klant bij afronding. Er bestond geen sociale media.

Doordat ik nu pas leer dat ‘de klant van tegenwoordig’ reviews wil, heb ik deze geanonimiseerd, in het belang van de klant.

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail me dan via [email protected], dan komen we er samen wel uit.